Eerste Lauwersmeer Marathon op 12 mei 2019

Op 12 mei 2019 organiseert de Stichting 40 Mijl de eerste Lauwersmeer Marathon. Een officiële wedstrijd van 42,2 kilometer over de fiets- en wandelroute rond het Lauwersmeer. Ook organiseert de stichting op die dag de halve marathon, de 10 en de 5 kilometer recreatieloop en de Kidsrun van 2,5 kilometer. Met de Kidsrun wordt geld ingezameld voor de Plastic Soup Foundation.

Plasticvrij
Uit respect voor de natuur in het Lauwersmeergebied en Werelderfgoed Waddenzee wordt deze eerste Lauwersmeer Marathon zoveel mogelijk plastic vrij en duurzaam georganiseerd. Daarom steunt de Stichting 40 Mijl met de Kidsrun de Plastic Soup Foundation die de vervuiling van de oceanen met plastic, tegen wil gaan.

Rondje Lauwersmeer
Op dit moment werken de provincies en gemeenten aan de upgrading van de fiets- en wandelroute ‘rondje Lauwersmeer’ waar de wedstrijd gelopen wordt. Er zijn onder meer nieuwe banken geplaatst, een vis- en aanlegsteiger, er komen verschillende uitkijkpunten, nieuwe paden en nieuwe bewegwijzering. Zo wordt het Nationaal Park Lauwersmeer nog beter toegankelijk voor de natuurliefhebber.

50 jaar Lauwersmeer
Volgend jaar is een jubileumjaar omdat het Lauwersmeer dan 50 jaar bestaat. Op 23 mei 1969 is de Lauwerszee officieel afgesloten, waardoor het Lauwersmeer ontstond. De visserij verplaatste naar Lauwersoog en de natuur en later ook de recreatie in het Lauwersmeergebied begon zich te ontwikkelen.

Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.lauwersmeermarathon.nl.