Theaternest

Kanoet; wonderen van de vogelwereld

Tijdens het Vogelfestival kun je genieten van de prachtige voorstelling ‘Kanoet’. Deze voorstelling zorgt ervoor dat kinderen met andere ogen naar de natuur gaan kijken. Het gaat over een jongen wiens vader onderzoek doet naar wadvogels en die ervan droomt zelf te kunnen vliegen. De kinderen leren zo over het wonderlijke gedrag van wadvogels en over wat ons waddengebied met Afrika en Siberië te maken heeft. De voorstelling kost €2,50 per persoon, contant te voldoen bij binnenkomst. Om verzekerd te zijn van een plekje, is het handig om je via onderstaand formulier voor de voorstelling aan te melden.

Aanmelden Kanoet

Meld je via dit formulier aan voor de voorstelling ‘Kanoet’.
Geef in het opmerkingenveld aan:

  • dat je je voor de Kanoet aanmeldt
  • met hoeveel personen je komt
De Weetjevogel

Irene Wiersma (Groningen, 1985) is schrijver, muzikant en tekenaar. Op het vogelfestival zal ze toepasselijk voordragen uit ‘De Weetjevogel’. Dit vrolijke kinderboek is geschreven door Minke Hazewindus, en Irene maakte de illustraties. In het bos waar Weetjevogel woont, gebeurt veel. Er zal een weg worden aangelegd, maar Weetjevogel bedenkt een slim plan om dit tegen te houden. Er komt een Girafje terecht, die wordt opgevangen, evenals Opa Egel, die dreigt te vereenzamen in een park, en oude tante Beer blijkt uiteindelijk een lieve brombeer. De fantasie voor kinderen vanaf vijf jaar wordt geprikkeld door de poëtische tekeningen en de spannende avonturen van de bosbewoners.

Kwie, kwie, kwie, kwie, kwie

Vanuit het theaternest wordt ook voorgelezen uit verschillende kinderboeken. Zo komt Camilla Dreef voorlezen uit haar boek ‘Kwie, kwie, kwie, kwie, kwie, een boek vol vogelverhalen.’ Vogels kijken kun je altijd en overal. Thuis, in je tuin of op je balkon. Buiten, op straat, in het park of in het bos. Onderweg, in de auto, op de fiets of vanaf een bootje. Camilla begon al vroeg naar vogels te kijken en vertelt nu haar mooiste vogelverhalen.