Shopnest

Reizende linoleumdrukkerij Art To Take wordt Art Op Tak!

Een klein maar fijn fenomeen in de wereld van festivals, open atelierroutes en (kunst)evenementen is de reizende linoleumdrukkerij Art To Take. Bedacht, ontworpen en uitgevoerd door beeldend kunstenaars Erik Sok (Amsterdam) en Ellen van Putten (Bever-wijk) in hun garage-atelier te Beverwijk. Sok was verantwoordelijk voor de bouw van de vouwwagen, van Putten voor het uiterlijk en het product.

Art To Take ziet eruit als een fancy foodtruck, gedraagt zich als een foodtruck maar bij nader inzien kan je er geen eten of drinken krijgen. Er worden wel hapjes gemaakt, de zogenaamde visuele Art Snacks, maar je kunt ze niet eten. Het is eten voor aan de muur. Kleine linosnedes van 10x10cm, makkelijk mee te nemen, art to take.

Van Putten maakt deze kleine linosnedes in haar atelier en drukt ze “verfgeperst” op locatie.  Art To Take is multifunctioneel inzetbaar en speciaal voor het Vogelfestival zal deze “food-truck” eruit zien als een volière, Art To Take wordt Art Op Tak! Er zijn dan alleen maar vogeltjes te koop, gemaakt in meerkleurendruk linosnedes. De luifel wordt omgetoverd tot vogelvoederplek en als je goed luistert hoor je van achter de toonbank diverse vogels zingen. Ook worden er op gezette tijden workshops gegeven: vogeltjes stempelen op wind-lichtjes en vanaf 8 jaar kunnen er zelf stempeltjes van vogels gemaakt worden.