Shopnest

Reizende linoleumdrukkerij Art To Take wordt Art Op Tak!

Een klein maar fijn fenomeen in de wereld van festivals, open atelierroutes en (kunst)evenementen is de reizende linoleumdrukkerij Art To Take. Art To Take ziet eruit als een fancy foodtruck, gedraagt zich als een foodtruck, maar bij nader inzien kan je er geen eten of drinken krijgen. Er worden wel hapjes gemaakt, de zogenaamde visuele Art Snacks, maar je kunt ze niet eten. Het is eten voor aan de muur. Kleine linosnedes van 10x10cm, makkelijk mee te nemen, art to take.

Speciaal voor het Vogelfestival zal deze “foodtruck” eruit zien als een volière, Art To Take wordt Art Op Tak! Er zijn dan alleen maar vogeltjes te koop, gemaakt in meerkleurendruk linosnedes. De luifel wordt omgetoverd tot vogelvoederplek en als je goed luistert hoor je van achter de toonbank diverse vogels zingen. Ook worden er op gezette tijden workshops gegeven: vogeltjes stempelen op wind-lichtjes en vanaf 8 jaar kunnen er zelf stempeltjes van vogels gemaakt worden.

  

Studio SUS

Ik ben Inge, illustrator en grafisch ontwerper, maar ook: optimist, natuurliefhebber en vogelfanaat. Vanuit mijn studio in Rotterdam werk ik op dit moment aan mijn grootste droom: het illustreren van een boek over vogels.

Ik haal mijn inspiratie uit de natuur. Met vogelspotten valt het mij op vogels goed gedijen in gecultiveerde landschappen. In mijn illustraties verwerk ik dan ook altijd iets menselijks, een treinspoor of windmolens op de achtergrond. Vogels die nesten maken met behulp van plastic afval, vogels die jagen langs een 5 baans snelweg.

Ik werk graag met ambachtelijke technieken en heb een enorme passie voor grafiek. Dit combineer ik dan weer met gouache verf. Tijdens het festival kun je mij aan het werk zien, en natuurlijk mijn werk kopen zoals ansichtkaarten en vogel-pins.

Klein Bruin Vogeltje

Verkoopt handgetekende vogelkaarten met als inspiratiebronnen de vogels in mijn eigen tuin, maar ook in het Lauwersmeer en op het prachtige Hogeland. Er vliegen heel wat soorten voorbij! Er zijn ansichtkaarten of dubbele kaarten met envelop.
Neem vast een kijkje op kleinbruinvogeltje.nl

Verrekijkershow van Foto Sipkes

Tijdens het Vogelfestival is kun je allerlei mooie verrekijkers van Foto Sipkes bekijken en natuurlijk ook meteen kopen!

Vogelbescherming Nederland

Bij de stand van vogelbescherming Nederland kun je terecht met vragen ten aanzien van vogels en je tuin. Tuinen zijn erg belangrijk voor vogels, vooral omdat het buitengebied niet altijd voldoende te bieden heeft. Wat doe jij al en wat kun je nog meer doen?