Kunstnest

Vanuit het kunstnest kun je kennismaken met verschillende kunstvormen. Denk aan vogelfotografie, tekenen, vilten of kleien. Ga aan de slag en ontdek de kunstenaar in jezelf!

Een levensgroot nest

Beeldhouwer Izaak Zwartjes bouwt met materialen uit de natuur een heel groot nest. Drie weken voor het festival reist hij vanuit Leiden richting Lauwersoog en verzamelt op zijn reis materialen voor dit nest. Tijdens het festival kun je zijn levensgrote nest van dichtbij bekijken; de bootjes van Izaak varen vlak langs het nest, zodat je alle details goed kunt zien. Bovendien maken echte avonturiers kans om een geheel verzorgde overnachting te winnen in dit nest.

Foto: Izaak Zwartjes, Nest, in opdracht van Museum De Lakenhal, 2013

Vogels tekenen

Stene (10 jaar) is gek op vogels tekenen/schilderen. De vogels die het beeldmerk van dit jaar zijn voor het Vogelfestival komen ook van zijn hand! Tijdens het festival kun je Stene aan het werk zien en samen met hem aan de slag gaan om zo je eigen vogelkunstwerk te creëren. Wil je alvast wat werk van hem bekijken? Volg Stene dan op instagram.

Muurschildering

Roy Schreuder maakt voor het Vogelfestival een grote muurschildering op een container die onder de uitkijkpost staat die op Rottum gestaan heeft. Roy maakt veel muurschilderingen in de openbare ruimte, vooral in Noord Nederland, maar soms ook in andere steden of in het buitenland. Voor het Vogelfestival zal hij een schildering maken die vooral de flora en fauna van Rottum en het waddengebied laat zien.