Foerageernest

&Cricket

Het klinkt gek, maar hoe meer insecten wij als mensen eten, hoe meer insecten er over blijven in de natuur. Ook voor de vogels! Want wist je dat insecten een hele duurzame voedselbron zijn? Dit houdt in dat er beter met de natuur wordt omgegaan bij het produceren van dit voedsel. Daarom zijn Leon en Michiel &Cricket gestart. &Cricket wil het eten van insecten groot maken in Nederland. Niet voor vogels, maar voor mensen! Dat doen ze met vleesvervangers, sportvoeding en heerlijke hapjes. Tijdens het Vogelfestival zijn deze te proeven! Ben je benieuwd? Zoek &Cricket op het festival!

MEER

Puur en eerlijk, daar draait het om bij ons. Dan wordt alles vanzelf MEER. Alles begon met ijs. Puur biologisch ijs of plantaardig ijs, maar vooral heel lekker. Vanuit een geweldig leuke oldtimer bus, onze oude Gino Vanille bieden we naast ijs ook koffie. Een mooie biologische koffie natuurlijk, die MEER biedt dan smaak; het biedt goede smaak. Een lekker stuk taart bij de koffie? Geen probleem! Onze thuisbakker kan er wat van. En voor wie (liever) geen koffie drinkt, hebben we ook een ruime keus in heerlijke frisdranken; net even anders, maar zoveel lekkerder. Voor de kinderen hebben we tijdens het Vogelfestival ook heerlijke bio-pannenkoeken. Voor meer info kijk op www.meer-ijs.nl.

Ambachtelijke eierballen Cafetaria de Paardeschuur

Cafetaria de Paardeschuur is een traditionele cafetaria in een leuke volksbuurt in Groningen. Al tientallen jaren maken wij eierballen met de hand. De eierbal is een Groningse snack van een gekookte ei, met een laagje kerrie ragout en dit alles in een lekker krokant jasje. Sinds een aantal jaren verkopen wij elke week een verrassende variante op de traditionele eierbal. Zo is er een pittige Spaanse eierbal met chorizo en Spaanse peper, een lente eierbal met asperges en ham, een Popeye eierbal met verse spinazie en gerookte kip en nog vele andere smaakvolle varianten die zeker het proeven waard zijn. Kijk op onze Facebookpagina (www.facebook.com/depaardeschuur) welke variant er verkrijgbaar is.

Tijdens het vogelfestival  laten we je genieten van twee van onze smaakvolle varianten eierballen en uiteraard ontbreekt de traditionele Groningse eierbal ook niet. Wij zien je graag op 16 september! Kun je niet wachten? Kom dan bij ons langs aan het Borneoplein in Groningen. Tot snel!

Foodtruck Nourrire

Nourrire is zo vrij als een vogel, een zigeunerin die net als ons gevederde vrienden van plek naar plek trekt. Niet om te overwinteren maar wel om lekker eten te maken voor ieder pluimage. Dit keer, met hoe kan het ook anders, tosti’s met kip en een caesar salade. Dus voor de lekkere (vogel)trek de juiste stek op het vogelfestival!