Festivalaanbiedingen

Tijdens het festivalweekend hebben ondernemers in het gebied speciale arrangementen of leuke festivalaanbiedingen. Zo kun je er een heel weekend vogelplezier van maken!

Natuurfotografie vanaf ms roerdomp

Tijdens de Vogelfestivaldagen, 15 en 16 september, zal onze natuurboot “Roerdomp” speciale halve dagen vaarten maken in het schitterende Lauwersmeergebied. Met name voor de natuurfotografen een buitenkans om het gebied vanaf het water te beleven. Lees hier meer over deze aanbieding.

Nestelweekend Beleef Lauwersoog

14 tot 16 september 2018

Een heerlijk weekendje weg tijdens het Vogelfestival!

Dit speciale arrangement bestaat uit een weekend lang kamperen in het Nationaal Park Lauwersmeer, van vrijdag 14 tot zondag 16 september 2018. Vrijdag aankomst vanaf 14.00 uur. Bij receptie krijg je als ‘Nestelaar’ informatie over Nationaal Park Lauwersmeer en de bijzondere vogels en info over het Vogelfestival (inclusies plattegrond). ’s Avonds is er een speciaal Nestelmenu bij Waddenpaviljoen De Voormalige Noorman met prachtig uitzicht over het wad, inclusief fiets om er heen te fietsen. Zaterdagochtend is er een “vroeg uit de veren” ontbijt bij Restaurant het Booze Wijf.

De reservering is inclusief een van de volgende activiteiten naar keuze:

  • Zeehondentocht op 15 september van 9 tot 11 uur
  • Landrover safari langs de vogelkijkhutten van het Lauwersmeer op 15 september

Reserveer de activiteit tijdig want vol=vol!

Op de zondag geniet je van een late uitcheck, zodat je nog de hele dag naar het Vogelfestival van NP Lauwersmeer kunt.

Tarief: € 65,- per persoon

Het belang van de onderwaterwereld voor vogels

met aansluitend een vogelexcursie

De Waddenvereniging organiseert zaterdagavond 15 september een speciale bijeenkomst over de samenhang tussen de vogels (flyway) en de onderwaterwereld (swimway). Aansluitend vindt er een vogelexcursie plaats in het gebied.

Presentatie flyway en swimway

Zo’n 12 miljoen vogels per jaar gebruiken de Waddenzee als tussenstop op hun trekroute (‘flyway’) om te broeden, foerageren en rusten. Het Waddengebied is een zeer belangrijke voedselbron voor vogels die zich onder andere tegoed doen aan vissen en weekdieren die er leven. Net als de vogels, migreert een deel van deze vissoorten ook, maar dan tussen de zoute zee en de zoete binnenwateren. Tijdens deze avond staat het belang van de onderwaterwereld voor de vogels centraal, en wordt gepraat over het belang om de vismigratie (‘swimway’)  te herstellen.

Vogelexcursie

Aansluitend is er een avondexcursie, waarbij onze Werelderfgoedgids je meeneemt tijdens een vijf kilometer lange wandeling op zoek naar de prachtige vogels die in het Lauwersmeergbied leven. ‘s Avonds is een optimaal moment om vogels te observeren, omdat de wereld rustiger wordt en de vogels zich nog even laten horen voor ze gaan slapen.

 

Werelderfgoed

Daarnaast is er aandacht voor het Waddengebied Werelderfgoed en zal de gids het algemene belang van het waddengebied op wereldschaal en de geschiedenis en toekomst van het Lauwersmeergebied belichten.

Deze bijeenkomst is te boeken via de site van de Waddenvereniging.

Informatie 
Wanneer: Zaterdag 15 september, 16:30 – 20:00 uur
Vertrekpunt:  Lauwersoog
Duur: 3,5 uur
Deelnemers: 30
Kosten: volwassenen: € 8,-, kinderen t/m 12 jaar: € 5,-
Eten en drinken: inclusief soep en een broodje, koffie en thee

Programma
16:00-16:30: ontvangst met koffie en thee
16:30 – 17:30: presentatie Lauwersmeergebied / Waddenzee Werelderfgoed
17:30 – 18:00: soep en een broodje
18:00-20:00: vogelwandeling door het gebied
20:00: napraten met koffie en thee

Als ondernemer meedoen?

Ben je ondernemer in het gebied en heb je een leuke festivalaanbieding? Stuur dan een mailtje naar vogelfestival@ivn.nl.