Vogelfestival: Kom uit je nest!

Op zondag 16 september van 10.00 uur tot 17.00 uur vindt voor de tweede keer een Vogelfestival plaats in Nationaal Park Lauwersmeer. De locatie van het Festival is in en rondom het Activiteitencentrum Lauwersmeer.

Download het programma door op onderstaande afbeelding te klikken:

De plattegrond is te downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken:

     

Wil je precies weten wat er allemaal te doen is? Kijk dan in menu aan de rechterkant van deze pagina. Daar vind je alle activiteiten per nest.

Een festival voor iedereen

Het wordt een festival met muziek, lezingen, lekker eten en drinken, excursies, kunst, wetenschap en theater. Een festival waar vogels centraal staan maar dat niet alleen leuk is voor de echte vogelaar, maar voor iedereen!

Festivalaanbiedingen

Ook worden er door ondernemers in het gebied arrangementen of leuke festivalaanbiedingen aangeboden; soms ook al op vrijdag of zaterdag. Zo kun je er een heel weekend vogelplezier van maken.

Programma en aanmelding

Vanuit verschillende nesten bieden we een veelzijdig programma aan. Kijk in het rechtermenu welke nesten er allemaal zijn. Het festivalterrein is vrij toegankelijk. Voor sommige voorstellingen en excursies geldt een toegangsprijs en/of moet je je aanmelden.

Betalen

Het is handig om wat contant geld mee te nemen. Bij een aantal programma-onderdelen en ondernemers is pinnen mogelijk, maar soms zal contant betalen handiger zijn.

Doe mee en win!

Echte durfals maken kans op een wel heel bijzondere ervaring. Kinderen kunnen samen met hun ouders een Vogelspel spelen in de Lauwersmeer-app en gaan tegelijkertijd op ontdekkingstocht door het Lauwersmeergebied. Zodoende leren zij spelenderwijs alles over de vogels in het gebied. Bovendien zijn er voor deelnemende kinderen leuke prijzen te verdienen. De hoofdprijs is wel heel avontuurlijk. Een overnachting voor 2 personen op een drijvend vlot in het Lauwersmeer.

Eten in het Lauwersmeergebied

Op het Vogelfestival is ook een foerageernest aanwezig. Hier bieden verschillende ondernemers hun lekkernijen aan. Wil je gedurende de dag of na afloop van het festival wat uitgebreider eten, dan zijn er ook volop mogelijkheden in het gebied. Eet een lekker visje in een van de restaurants in de haven of maak een uitstapje naar een van de gezellige dorpjes. Ga naar de website van Marketing Groningen voor een overzicht.

Overnachten in het Lauwersmeergebied

Voor veel mensen ligt het Lauwersmeer niet om de hoek. Reden te meer om er gewoon een gezellig weekendje van te maken! Er is genoeg te zien en te beleven. Ook op zaterdag zijn er al activiteiten. Ook kun je zaterdagavond wellicht de prachtige sterrenhemel bewonderen in Dark Sky Park Lauwersmeer. Er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden, die variëren van eenvoudig tot luxe. Kijk voor meer informatie op de website van Marketing Groningen. Van harte aanbevolen zijn de Gastheren Nationaal Park Lauwersmeer!

 

 

 

 

 

 

Credits vormgeving
Zeearend: Jan Duker
Reuzestern: Jan Bosch
Nest Izaak: foto in opdracht van Museum De Lakenhal, 2013
Illustraties vogel: Stene Elzerman
Ontwerp: karinjanssen.nl