Vogelfestival: Kom uit je nest!

We hebben besloten om de derde editie van het Vogelfestival te verplaatsen naar het voorjaar van 2022. Samen met betrokken ondernemers en organisaties binnen het Nationaal Park Lauwersmeer maken we er weer een mooi festival van!

Een breed aanbod met voor elk wat wils

Tijdens de vorige editie genoten meer dan 2.000 bezoekers van muziek, theater, kunst, excursies, lezingen, lekker eten en vooral van de mooie natuur in het gebied. De vier belangrijke thema’s vogels, donkerte, vroegere zeebodem en vogelwetenschap vormden de rode draad in het programma. Ook volgend jaar zal er weer een aantrekkelijk programma zijn voor een breed publiek dat geïnteresseerd is in vogels, het Wad en Nationaal Park Lauwersmeer.

Lauwersnest als basis

Het festival vindt plaats in en om het vernieuwde Activiteitencentrum Lauwersnest. Een prachtige locatie waar bezoekers het Shopnest, Muzieknest, Voorleesnest, Wetenschapsnest, Foerageernest, Kindernest, Theaternest, Bouwnest en Kunstnest kunnen vinden. Activiteiten van het Uitvliegnest, zoals excursies, vinden plaats door het gehele Nationale Park en voor sommige activiteiten zullen we uitwijken naar gastheren in het gebied.

Vrijwilligers gezocht

We zoeken nog vrijwilligers die ons willen helpen tijdens dit festival. Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen? Neem dan contact op met Henny Greven van IVN Natuureducatie via h.greven@ivn.nl.

 

 

Credits vormgeving
Zeearend: Jan Duker
Reuzestern: Jan Bosch
Nest Izaak: foto in opdracht van Museum De Lakenhal, 2013
Illustraties vogel: Stene Elzerman
Ontwerp: karinjanssen.nl