Fietsen

In het Lauwersmeergebied vind je een uitgebreid netwerk van fietspaden. In het Ballastplaatbos en het zuidwestelijk gelegen Kollumeroord kun je prachtig fietsen. Verder is het fietspad over de Ezumakeeg een aanrader, net als de – net buiten het Nationaal Park gelegen – Marnewaard. Op de Falkkaart van het Lauwersmeer staan de fietspaden en het fietsknopennetwerk in het gebied. De Falkkaart is verkrijgbaar bij Falk.nl en in Activiteitencentrum Lauwersnest.

Werkzaamheden Zoutkamperplaat

Let op: tussen 6 september en 15 december vinden er werkzaamheden plaats aan het ‘Fietspad Zoutkamperplaat’. In deze periode zal een deel van het fietspad geheel worden afgesloten. Er wordt een omleidingsroute ingesteld. Meer informatie over de werkzaamheden en een tekening van de omleiding vind je hier.

Rondje Lauwersmeer

De route voert je langs natuur, cultuur en de historie van het Lauwersmeergebied en laat je de mooiste plekken in het gebied beleven. De 43 kilometer lange route is recent opgewaardeerd met nieuwe fietspaden, hemelplatforms, vogelkijkbanken en de nieuwe Waddentribune bij de Hoek van de Bant met prachtig uitzicht over Werelderfgoed Waddenzee. Al deze nieuwe elementen hebben een plek gekregen in de nieuwe folder. (Her-)ontdek de route en stop onderweg voor een terras of een vers visje. Je kunt de route gratis downloaden

Schietoefeningen Marnewaard

Het Nationaal Park Lauwersmeer grenst aan de oostzijde aan het militair oefenterrein Marnewaard. Wanneer er geen militaire oefeningen zijn kun je in dit uitgestrekte gebied prachtig wandelen en fietsen. Soms is het militaire oefenterrein afgesloten, i.v.m. schietoefeningen. Dit is ter plekke altijd duidelijk aangegeven en de planning voor dit jaar vind je hier ook online.