Fietsen

In het Lauwersmeergebied vind je een uitgebreid netwerk van fietspaden. In het Ballastplaatbos en het zuidwestelijk gelegen Kollumeroord kun je prachtig fietsen. Verder is het fietspad over de Ezumakeeg een aanrader, net als de – net buiten het Nationaal Park gelegen – Marnewaard.

Voor de meer getrainde fietser is het Rondje Lauwersmeer een aanrader. Deze route van zo’n 43 kilometer rond het Lauwersmeer brengt je op de mooiste plekjes van het Nationaal Park. Je kunt de route gratis downloaden

Op de Falkkaart van het Lauwersmeer staan de fietspaden en het fietsknopennetwerk in het gebied. De Falkkaart is verkrijgbaar bij Falk.nl en in Activiteitencentrum Lauwersnest.

Schietoefeningen Marnewaard

Het Nationaal Park Lauwersmeer grenst aan de oostzijde aan het militair oefenterrein Marnewaard. Wanneer er geen militaire oefeningen zijn kun je in dit uitgestrekte gebied prachtig wandelen en fietsen. Soms is het militaire oefenterrein afgesloten, i.v.m. schietoefeningen. Dit is ter plekke altijd duidelijk aangegeven en de planning voor dit jaar vind je hier ook online.