Activiteitencentrum Lauwersnest

Activiteitencentrum Lauwersnest is het ideale startpunt voor een bezoek aan Nationaal park Lauwersmeer. In en rond het activiteitencentrum vind je alles over vogels en Dark Sky.

Zo vogel je hier uit hoe trekvogels het Lauwersmeer als tankstation gebruiken in de Oost Atlantische trekroute. Of neem een kijkje in de geheimen van de nacht en word een ster in de duisternis. Vanuit het centrum loop je zo de natuur in. Je vindt er verschillende wandelroutes en het is startpunt voor excursies. Naast het centrum ligt het nestbouw-bos waar kinderen met natuurmaterialen zelf een eigen nest bouwen en lekker spelen. In het winkeltje vind je plattegronden, routes, boeken en kaarten, natuurlijk over vogels en Dark Sky.

Openingstijden en activiteiten

Aangepaste openingstijden i.v.m. het coronavirus

Hoe graag we iedereen ook willen ontvangen in het Lauwersnest, we hebben toch moeten besluiten om het centrum tot nadere berichtgeving gesloten te houden. Om bezoekers toch wegwijs te maken, staan wij voor je klaar met een kraam op zondagmiddagen van 12.00 uur – 16.00 uur.

Op deze manier kun je toch bij ons terecht met vragen en opmerkingen en kunnen wij je informeren over het Lauwersmeergebied. Daarnaast kan met de jonge bezoeker(s) het kabouterpad weer gelopen worden.
Ook als wij er niet zijn, is het Nationaal Park altijd open voor bezoekers en zijn er diverse routes te bewandelen en te fietsen. Bij de kraam, maar ook in de natuur, dient men vanzelfsprekend de coronamaatregelen van het RIVM in acht te nemen.

 

Kleurplaatactie

Er zijn tot en met september geen kinderactiviteiten. Daarom hebben we speciaal voor kinderen een leuke kleurplaatactie. Download hier een kleurplaat, zet je kinderen aan het werk, stuur deze voor 22 september op en maak kans op mooie prijzen!

 

Activiteitencentrum Lauwersnest

Adres: De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog
Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/lauwersnest