Activiteitencentrum Lauwersnest

Activiteitencentrum Lauwersnest is het ideale startpunt voor een bezoek aan Nationaal park Lauwersmeer. In en rond het activiteitencentrum vind je alles over vogels en Dark Sky.

Zo vogel je hier uit hoe trekvogels het Lauwersmeer als tankstation gebruiken in de Oost Atlantische trekroute. Of neem een kijkje in de geheimen van de nacht en word een ster in de duisternis. Vanuit het centrum loop je zo de natuur in. Je vindt er verschillende wandelroutes en het is startpunt voor excursies.

Natuurspeelplaats

Naast het Lauwersnest is er voor kinderen een uitdagende natuurspeelplaats. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is een speelobject van 5 meter hoog dat eruitziet als een groot vogelnest. En omdat het Lauwersmeer een officieel Dark Sky Park is, zie je dat terug in het ontwerp. Het speelobject heeft een Dark Sky verdieping met een sterrenhemel. Om daar te komen moeten kinderen via netten omhoogklimmen. Met de kabelbaan onder het speelobject kunnen ze als een vogel over het gebied ‘vliegen’. Er is een grote vijver waar kinderen waterbeestjes kunnen vangen en bestuderen. Ook is er een plek om met water te spelen, en er zijn verschillende spannende wateroversteken zoals stapstenen en apentouwen.

Openingstijden en activiteiten

Het Lauwersnest is geopend:

van 1 april – 1 november op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 -17.00 uur;

van 1 november – 1 april op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 16.00 uur.

In de schoolvakanties (alle regio’s, m.u.v. de zomervakantie) op dinsdag t/m zondag.

Op 25 en 26 december (kerst) en op 31 december en 1 januari is het Lauwersnest gesloten.

Ook als wij er niet zijn, is het Nationaal Park open voor bezoekers en zijn er diverse routes te bewandelen en te fietsen.

 

Adres: De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog