Digitalis is een langwerkende medicatie die wordt gebruikt in combinatie met andere medicijnen om de hartfunctie te behouden. Digitalis is het enige medicijn waarvan bekend is dat het effectief is tegen hartfalen en het heeft niet de onaangename bijwerking online lezen van een hartaanval of beroerte. Het medicijn wordt meestal genomen in de ochtend en kan bijwerkingen veroorzaken, zoals spierpijn en vermoeidheid tijdens dagelijkse activiteiten. Het vereist een tweede en meer uitgebreide behandeling plan. Hartfalen is een progressieve aandoening.

Activiteitencentrum Lauwersnest

Activiteitencentrum Lauwersnest is het ideale startpunt voor een bezoek aan Nationaal park Lauwersmeer. In en rond het activiteitencentrum vind je alles over vogels en Dark Sky.

Zo vogel je hier uit hoe trekvogels het Lauwersmeer als tankstation gebruiken in de Oost Atlantische trekroute. Of neem een kijkje in de geheimen van de nacht en word een ster in de duisternis. Vanuit het centrum loop je zo de natuur in. Je vindt er verschillende wandelroutes en het is startpunt voor excursies.

Naast het centrum ligt het nestbouw-bos waar kinderen met natuurmaterialen zelf een eigen nest bouwen en lekker spelen. In het winkeltje vind je plattegronden, routes, boeken en kaarten, natuurlijk over vogels en Dark Sky.

Openingstijden en activiteiten

Aangepaste openingstijden i.v.m. het coronavirus

Het Lauwersnest is op woensdagmiddagen en zondagmiddagen geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Daarnaast kan met de jonge bezoeker(s) het kabouterpad op een aangepaste manier gelopen worden tegen een gereduceerd tarief (alleen met pin-betalingen).

Zodra de omstandigheden het toelaten proberen wij ruimere openingstijden te creëren. Daarvoor zijn wij echter afhankelijk van landelijke richtlijnen over het weer veilig kunnen inzetten van onze vrijwilligers in de centra.

In het Lauwersnest, maar ook in de natuur, dient u vanzelfsprekend de coronamaatregelen van het RIVM in acht te nemen.

Ook als wij er niet zijn, is het Nationaal Park open voor bezoekers en zijn er diverse routes te bewandelen en te fietsen.

Bij regenval is het aan te raden om met regenlaarzen in het gebied te wandelen.

Activiteitencentrum Lauwersnest

Adres: De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog
Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/lauwersnest