Dark Sky Park Lauwersmeer in het nieuws

‘Dark Sky’ spreekt tot de verbeelding, ook bij de media. Al voordat Nationaal Park Lauwersmeer het predicaat Dark Sky Park kreeg, besteedden diverse media er aandacht aan. Van onze eigen regionale media tot aan het Volkskrant Magazine en National Geographic. Ook deze periode is ‘Dark Sky’ weer actueel.

België
Belgische toeristen bezoeken het Lauwersmeergebied regelmatig. Daarnaast heeft België nog meer lichtvervuiling dan ons land. Misschien komt daar de interesse in het fenomeen Dark Sky vandaan. In december stond er in de zaterdageditie van het Belgische dagblad De Tijd een uitgebreid artikel over Dark Sky Park Lauwersmeer. Een van de weinige plekken waar de Melkweg nog te zien is.

Noorderbreedte
Ook in het laatste nummer van Noorderbreedte (#5), was aandacht voor het Dark Sky Park. Lees hier het mooie verslag over een wandeling in de duisternis met boswachter Jaap Kloosterhuis.

“Hier beneden, in het Lauwersmeergebied, is het rustig. Er zijn steeds meer sterren te zien. Maar op de grond is het ook mooi. Mooi donker.”

 

Foto: Jan Koeman