Cursus Gastheerschap Nationaal Park Lauwersmeer

In het vroege voorjaar van 2019 organiseert IVN, samen met Staatsbosbeheer, een cursus Gastheer Nationaal Park Lauwersmeer voor recreatieondernemers. Met deze cursus willen we ondernemers informeren over het Nationaal Park (ontstaan, beheer, natuur en landschap) en de vele recreatieve mogelijkheden in dit prachtige gebied. Zo hopen we hen tot trotse ambassadeurs op te leiden. Zij zijn immers vaak het eerste aanspreekpunt voor gasten in het gebied.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Het cursusprogramma is geheel vernieuwd ten opzichte van eerdere cursussen. In de nieuwe cursus staan de kernkwaliteiten ‘Vogelparadijs’ en ‘Dark Sky Park’ centraal. Een module ‘Storytelling’ is toegevoegd, zodat de ondernemer ook in staat is de opgedane kennis over te brengen aan zijn of haar klanten.

De cursus Gastheer van het Landschap is een succesvol project voor recreatieondernemers, ontwikkeld door IVN Natuureducatie in samenwerking met RECRON en Koninklijke Horeca Nederland. Inmiddels zijn landelijk meer dan 2.500 enthousiaste ondernemers opgeleid tot Gastheer van het Landschap. Dankzij subsidie van de Stuurgroep Lauwersmeer is het mogelijk deze cursus tegen een sterk gereduceerd tarief aan te bieden.

Ben je ondernemer en draag je Nationaal Park Lauwersmeer een warm hart toe? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Voor meer informatie en het melden van belangstelling kan je contact opnemen met Jörgen de Bruin, 06 – 46 41 38 55 of j.de.bruin@ivn.nl.