Collegetour Lauwersmeer: ontdek het Lauwersmeer vanuit je luie stoel

Nationaal Park Lauwersmeer is een uniek en prachtig gebied. Een vogelparadijs op vroegere zeebodem én een Dark Sky Park. Maar er zullen vast mensen zijn die dit nog niet ontdekt hebben. En onbekend maakt onbemind, dus organiseren we de komende weken een Collegetour Lauwersmeer, bestaande uit drie webinars. Elk webinar behandelt een ander thema of laat je het park ervaren vanuit een andere invalshoek. Zo kun je vanuit je luie stoel kennismaken met dit bijzondere Nationale Park op de grens van Groningen en Friesland.

Nacht van het Wad – zaterdag 20 maart van 20:00 – 21:15

Voor het eerste webinar sluiten we aan bij het al bestaande initiatief ‘de Nacht van het Wad’. Tijdens de show op zaterdag 20 maart is er extra aandacht voor het Lauwersmeergebied. Live vanuit het Wadden Center op de Afsluitdijk laat Jaap Kloosterhuis, boswachter van Nationaal Park Lauwersmeer, je kennismaken met de flora en fauna van het gebied. Weet jij wat er ’s nachts allemaal leeft en waarom duisternis zo belangrijk is? Daarna gaan we op pad met sterrenkundestudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens de uitzending kun je vragen stellen aan de sprekers. De live uitzending is te volgen via Facebook, Twitter en YouTube.

Het Lauwersmeer als inspiratiebron – 15 april (tijdstip volgt)

Tijdens dit webinar neemt kunstenaar Erik van Ommen je mee op zijn avonturen in het Lauwersmeer. Hij is daar regelmatig te vinden en maakt vervolgens prachtige schilderijen. Vanuit zijn eigen atelier laat hij je de natuur op een andere manier ervaren en waarderen, want zoals hij zelf zegt: “Kunst en natuur zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Daarom zet ik mij als beeldend kunstenaar in voor het behoud van datgene wat mij inspireert.”

Hé, wat vliegt daar? – datum volgt

Ook voor gezinnen met kinderen is er genoeg te beleven in Nationaal Park Lauwersmeer. We organiseren daarom een leuke interactieve middag over vogels. Na dit webinar willen je kinderen er vast meteen op uit om ook op zoek te gaan naar vogels, in de buurt, in je eigen tuin of bij het Lauwersmeer! Wat we precies gaan doen en wie onze gastspreker wordt, houden we nog even geheim…