Bied je gasten een unieke beleving

Nationaal Park Lauwersmeer: schitterende natuur, een bijzondere ontstaansgeschiedenis en talloze mogelijkheden voor de recreant. Draag je het park een warm hart toe en wil je jouw gasten zo goed mogelijk over dit prachtige gebied informeren? Meld je dan aan voor de cursus Gastheer/-vrouw van Nationaal Park Lauwersmeer.

Doel van de cursus is om ondernemers in het gebied te leren over de natuur (planten, dieren, ecologie, beheer en ontstaansgeschiedenis) en de vele recreatieve mogelijkheden om van die natuur te genieten. De kernkwaliteiten ‘Vogelparadijs’ en ‘Dark Sky Park’ zullen in de cursus centraal staan. Er is ook een module ‘Storytelling’, zodat je leert hoe je het verhaal over het gebied kunt overbrengen. En waardoor je wellicht geïnspireerd wordt om zelf verhalen en arrangementen te ontwikkelen.

Ervaring van gastheer Natuurlijk Kollmeroord 

Ervaring van gastheer ‘It Dreamlân’

Praktische informatie

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, zie het programma van de cursus . Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en een gevelbordje Gastheer Nationaal Park Lauwersmeer.

Data
dinsdag 26 november van 13.30 tot 16.30 uur
dinsdag 3 december van 19.30 tot 22.00 uur
woensdag 11 december van 13.30 tot 16.30 uur
dinsdag 17 december van 13.30 tot 17.00 uur

Kosten
€ 100,- p.p. bedragen, inclusief digitale cursusmap, certificaat, gevelbordje en koffie/thee tijdens de bijeenkomsten.

Aanmelden 
Aanmelden kan door te mailen naar j.de.bruin@ivn.nl.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jorgen de Bruin van IVN via 06 – 46 41 38 55 of bovenstaand mailadres.

Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen, dus wacht niet te lang!

Over Gastheer van het Landschap

Gastheer van het Landschap is een succesvol project voor recreatieondernemers, ontwikkeld door IVN Natuureducatie in samenwerking met RECRON en Koninklijke Horeca Nederland. Inmiddels zijn landelijk meer dan 2.000 enthousiaste ondernemers opgeleid tot Gastheer van het Landschap. IVN is in Nationaal Park Lauwersmeer aanspreekpunt voor deze cursus.