Beleefwad aan het Lauwersmeer

Aukje Bloem is sinds 2014 de drijvende kracht achter Beleefwad. Het evenementenbureau, gevestigd in Esonstad (Oostmahorn), is gespecialiseerd in het organiseren van uitjes naar het Lauwersmeer, het Wad of de eilanden. Of het nu gaat om een bedrijfsuitje of een familiefeest, Aukje organiseert het en maakt er een mooie belevenis van.

Van alleswad
“We bieden allerlei activiteiten aan, zoals een solex- of tuktuktocht rond het Lauwersmeer, op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer, een rondvaart op het Wad of op het meer, of vliegeren met een power kite bij het Lauwersmeer. Maar ook spelletjes, zoals pitch en putt en de city game waarbij je met de smartphone op pad wordt gestuurd en onderweg allerlei (soms hilarische) opdrachten doet. Dit gecombineerd met bijvoorbeeld een BBQ of feestavond,” vertelt Aukje. Ook heeft ze inmiddels zelfs een muziekfestival georganiseerd, samen met een ander evenementenbureau.”

De Waegh
Beleefwad is ontstaan vanuit brasserie De Waegh in Esonstad. De eigenaren, Jacob en Linda Holwerda, hebben daarnaast ook het pannenkoekhuis, de snackbar en de supermarkt. Aukje: “Voorheen kwamen er veel verschillende evenementenbureaus bij ons met groepen die hun personeelsuitje hier wilden organiseren op het park, maar door de crisis werd dit minder. Hierna heb ik dit zelf opgepakt, altijd in goede samenwerking met Jacob en Linda.”

Prachtig gebied
“Hoe het is om in het Lauwersmeergebied te ondernemen? Goed. Er zijn veel enthousiaste ondernemers en het is hier natuurlijk prachtig! Onze klanten komen vooral uit de omgeving en sinds twee jaar ook elders uit het land, nadat we daar de promotie meer op hebben gericht, ” aldus Aukje.

Toekomstbeeld
“Het lijkt me fantastisch in de toekomst meer festivals te organiseren, het jaar rond. Dat hebben onlangs georganiseerd voor 700 personeelsleden van het UMCG en voor zo’n 1.000 personeelsleden van een landelijk uitzendbureau, dat was geweldig om te doen. Nu zijn we wat betreft de parkgasten meer seizoensgebonden, maar een festival kan ook prima in het voor- of naseizoen.”