Beleef Lauwersoog Swimrun

Het Lauwersmeergebied krijgt er een uniek evenement bij. Op 22 september wordt de eerste “Beleef Lauwersoog Swimrun” door zout en zoet water georganiseerd. Dit initiatief van Stichting 40Mijl is uniek in Nederland. De Swimrun is een van de zwaarste uithoudingsvermogen sporten ter wereld, waarbij rennen en zwemmen elkaar steeds afwisselen. Met een afstand van 10 kilometer of 10 mijl is het een prestatietocht en absoluut een zware uitdaging, rennen in je wetsuit en zwemmen in je hardloopschoenen.

Door zout en zoet water

De eerste Beleef Lauwersoog Swimrun van de Stichting 40 Mijl is wereldwijd uniek, omdat deze zowel door zout water gaat bij de Waddenzee, als door het zoete water van het Lauwersmeer. Recreatiecentrum “Beleef Lauwersoog” aan het Lauwersmeer is de trotse hoofdsponsor van het evenement. “Er zijn te weinig nieuwe initiatieven in het gebied, de Swimrun is een gaaf evenement en daar verbinden wij graag onze naam aan.” Aldus Jelle Bos, eigenaar van het recreatiecentrum en organisator van veel activiteiten in en rondom het Lauwersmeer. Ook Johan Broesder, voorzitter van Stichting 40Mijl, is enthousiast over de samenwerking, “Met Beleef Lauwersoog hebben wij een partner die met ons mee denkt om er een fantastisch evenement van te maken”, aldus Johan.

Afwisselende trajecten

De Swimrun kent meerdere trajecten rennen en zwemmen; door het Nationaal Park Lauwersmeer, door het militair oefenterrein Marnewaard, over de onlangs geopende ATB route, langs de zeedijk en zelfs nog een stuk zwemmen door de Vissershaven van Lauwersoog. Het UNESCO Werelderfgoed Waddengebied en de voormalige Lauwerszee maken de route afwisselend en dynamisch.

Praktische informatie

Deelnemen aan de Swimrun kan als individu of als koppel en aanmelden is nog mogelijk. Tot 20 september is het entreegeld € 37,50 p.p. Meer informatie www.swimrunsport.nl of www.40mijl.nl.