Beleef de lente thuis

De rijksoverheid heeft vanwege het coronavirus maatregelen voor heel Nederland ingesteld. Daarom zijn alle excursies, bijeenkomsten en evenementen in het Lauwersmeergebied tot 1 juni 2020 afgelast. Maar het is ook mogelijk om op een andere manier van de natuur te genieten…

Beleef de lente
Blijf je thuis, maar wil je toch een kijkje nemen in de natuur? Ga dan naar www.vogelbescherming.nl, beleef de lente. Daar zijn live beelden te zien van allerlei soorten vogels die aan het nestelen zijn, zoals de zeearend en de lepelaar.

Op avontuur in je tuin

De lente lonkt, en basisscholen zijn gesloten. De hoogste tijd voor een ontdekkingsreis met je kinderen door de natuur rondom je eigen huis. Onze boswachters hebben opdrachten verzameld die je in je eigen omgeving kunt doen. Van beestjes zoeken tot koekjes bakken met madeliefjes. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/doe-opdrachten-voor-in-de-tuin

Waddenfilm
Voor wie houdt van de Engelsmanplaat met opkomend tijd, graag kijkt naar de aankomst van rosse grutto’s in het voorjaar, een zogende zeehondpup of het leeglopen van het Wad?
Op https://dwaalfilm.eu/nl/de-wadden staan prachtige beelden van de Wadden (en van andere mooie natuurgebieden in ons land).