Bochtjesplaat
17 nov

Wandelexcursie Bochtjesplaat

Ga mee op wandelexcursie met twee gidsen van Staatsbosbeheer. Zij vertellen over het gebied en de werkzaamheden die er de afgelopen periode zijn geweest.

De Bochtjesplaat ligt aan de westkant van het Lauwersmeer, ten noordoosten van Ezumazijl en ten zuiden van Oostmahorn. De nieuwe inrichting van dit 50 hectare grote gebied is klaar. De Bochtjesplaat moet een geschikte plek worden voor steltlopers en vogels die in het riet broeden. Dit ontstaat doordat er in de afgelopen periode maatregelen zijn genomen die er voor zorgen dat er meer afwisseling tussen droog en nat, en hoog en laag is. Voor wandelaars is er een speciaal laarzenpad aangelegd. Aan dit pad bevinden zich twee uitzichtpunten. Zo kunnen zowel recreanten als inwoners volop genieten van de vogels in dit bijzondere gebied. De werkzaamheden aan de Bochtjesplaat zijn een samenwerking geweest tussen het programma Súd Ie en Wetterfront Dokkum en Staatsbosbeheer. Ook provincie Groningen draagt hier aan bij.

De start van de wandeling is om 09.30 uur met een introductie in het restaurant van Esonstad, Skanserwei 28 in Anjum. Vanuit daar vertrekt een bus naar de Bochtjesplaat voor een wandeling van 1 uur over onder andere het laarzenpad.
 

 

Wanneer zaterdag 17 nov 2018 - 9.30 - 11.30 uur
Waar start in restaurant Esonstad, Skanserwei 28, Anjum
Voor wie Belangstellenden nieuwe inrichting Bochtjesplaat
Kosten gratis
Aanmelden Aanmelden bij p.ropelinen@ddfk.nl
Organisatie Gemeenten DDFK en Staatsbosbeheer