23 apr

Wandelevenement Rondje Lauwersmeer

Start wandelseizoen Rondje Lauwersmeer: inschrijving geopend

Op zaterdag 23 april organiseert de Stichting 40 Mijl een wandelevenement rond het Lauwersmeer: het Rondje Lauwersmeer, een route van zo’n 45 kilometer door één van de mooiste natuurgebieden van ons land. De voormalige Lauwerszee is Nationaal Park, broedgebied van beschermde vogelsoorten zoals de zeearend en Dark Sky Park, een plek waar je nog een heldere sterrenhemel kunt zien. Op 23 april start ook het wandelseizoen en kan de route rondom het Lauwersmeer met een stempelkaart en wandelapp gelopen worden. Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.rondjelauwersmeer.nl.

Stempelkaart en wandelapp
Met een stempelkaart lopen deelnemers langs de mooiste plekjes van het Lauwersmeergebied. Ook is er met de stempelkaart korting te krijgen op bijvoorbeeld een museumbezoek, overnachting of een culinaire lekkernij bij de plaatselijke horeca. De wandel-app voor het Rondje Lauwersmeer geeft actuele informatie over de bezienswaardigheden, uitzichtpunten, de historie langs de route zoals die van de visserij, de horeca en toeristische ondernemers.

Wanneer zaterdag 23 apr 2022 - start 45 km: 10:30 uur en start 25 km: 11:00 uur
Waar

Start en finish bij het Lauwersnest, De Rug 1, Lauwersoog

Voor wie

Wandelaars

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 5,50 voor de 25 kilometer en € 6,50 voor de 45 kilometer. Dag aanmelding is € 1,00 duurder.

Aanmelden

Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.rondjelauwersmeer.nl.

Op 23 april:
Aanmelden 45 km is vanaf 09:30 uur
Aanmelden 25 km vanaf 10:00 uur

Organisatie

Het wandelevenement op 23 april met de routeapp en stempelkaart is onderdeel van het project Rondje Lauwersmeer. Verschillende horeca- en toeristische ondernemers hebben zich aangesloten bij het Rondje Lauwersmeer en maken zo de route mede aantrekkelijk. De provincies Fryslân en Groningen en de gemeenten Het Hogeland en Noardeast-Fryslân, Staatsbosbeheer, recreatieschap Marrekrite en het Waddenfonds investeren ruim 3 miljoen euro in de 45 kilometer lange wandel- en fietsroute.