19 feb

Vogelparadijs Lauwersmeer; de achtertuin van Groningen

Een lezing van Camilla Dreef met aansluitend leuke vogelactiviteiten!

 

Er zijn zo veel vogels te ontdekken, maar hoe weet je waar je moet beginnen. Camilla Dreef vertelt je alles over de vogels die je dichtbij huis kan zien en ook wat jij kan doen om van jouw tuin of balkon een vogelparadijs te maken. Ook zal ze je wegwijs maken in Nationaal Park Lauwersmeer. Waar het jaarrond spectaculair is om vogels te kijken, dus tijd voor een uitstapje!

Na de lezing is er nog tijd en ruimte om bij Camilla langs te gaan en de vragen te stellen die je altijd al wilde stellen! En je kan zelf aan de slag gaan voor de vogels in je eigen achtertuin. We gaan vogeltaartjes en mezenbollen maken, braakballen pluizen en nestkastjes timmeren. En je kan je eigen vogelpaspoort maken, zodat je goed voorbereid bent voor je uitstapje naar het Lauwersmeer. Wil je meteen even oefenen? Dan staan er buiten telescopen voor je klaar en helpt een vogelaar je alvast op weg.

Camilla Dreef (1989) is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Ze is bekend van tv-optredens, onder andere in BinnensteBuiten en In de ban van de Condor, en haar vlog over het Haringvliet. Daarnaast doet ze ecologisch onderzoek als zelfstandig ecoloog.

Deze middag is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

Let op: de naam van de locatie is veranderd, zie: dehuiskamer050.nl

Aanmelden lezing Camilla Dreef

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de lezing van Camilla Dreef op zondag 19 februari en voor de activiteiten die aansluitend plaatsvinden.

  • Nationaal Park Lauwersmeer gebruikt je gegevens om je te informeren over deze lezing en over toekomstige ontwikkelingen in het gebied die voor omwonenden interessant kunnen zijn.

 

Wanneer zondag 19 feb 2023 - 14:00 - 16:00
Waar

dehuiskamer050.nl

Voor wie

Voor iedereen vanaf 10 jaar

Kosten

Gratis

Aanmelden

Via aanmeldformulier op deze pagina

Organisatie

IVN Natuureducatie