19 mei

Top of Holland Vogeldag

Zaterdag 19 mei 2018 is de Top of Holland Vogeldag. De bedoeling van deze dag is om alleen of in teamverband lekker te gaan vogelen, zoveel mogelijk mooie soorten te ontdekken, en deze waarnemingen met elkaar te delen. Het maakt niet uit waar of hoe lang je op pad gaat, zolang het maar binnen de provincies Groningen, Friesland en Drenthe is. Om 18.00 uur sluiten we de dag af met de feestelijke prijsuitreiking in Schierzicht (Lauwersoog-haven).

Beste soort van de dag 
Wie de beste soort van de dag ontdekt, ontvangt een fantastische prijs van onze hoofdsponsor Sipkes (www.fotosipkes.nl/ www.verrekijkerwinkel.nl) uit Groningen. En eeuwige roem ligt natuurlijk in het verschiet voor wie een supersoort ontdekt.

Verloting zee-excursie
Ook dit jaar stelt www.birdingholland.nl een gratis zee-excursie ter beschikking. Deze zal aan het eind van de dag worden verloot onder de aanwezigen in Schierzicht.

Meedoen?
Opgeven kan via email (topofholland@gmail.com), op onze Facebookpagina (www.facebook.com/topof.holland) of via de aanmeldknop op www.lauwersmeer.com. Belangrijk: je komt alleen voor de prijs in aanmerking als je je ook hebt opgegeven. Het doorgeven van de soorten kan telefonisch (06 47925769), via Dutch Bird Alerts of via http://toh.waarneming.nl/ (installeer daarvoor ObsMapp op je smartphone).

Foto van de dag
Ook dit jaar looft Scopac (www.scopac.co.uk) weer een telescoopdrager (Scopac plus) uit voor de meest originele “Vogeldag – foto van de dag”. Er is één voorwaarde: er mag geen vogel prominent of als hoofdthema op de foto staan! Stuur je foto voor zaterdag 26 mei op naar topofholland@gmail.com.

Wanneer zaterdag 19 mei 2018 - afsluiting om 18:00
Waar Afsluiting in Schierzicht
Voor wie
Kosten
Aanmelden www.lauwersmeer.com
Organisatie