20 nov

Ontdek vogels in de winter – Themadag

Ben je benieuwd wat er ’s winters rond vliegt in het Lauwersmeer? Kom dan naar de speciale themadag in Activiteitencentrum Lauwersmeer. Deze dag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud.

Wil je meer weten over vogels die in het najaar in het Lauwersmeer verblijven? Ga dan op excursie met de boswachter of kijk door een van de telescopen bij vogelkijkhut Jaap Deensgat. In het Lauwersnest vertellen we je over alle bijzonderheden van de vogeltrek door korte presentaties (herhaaldelijk in de middag) en een lezing van Nationaal Park Lauwersmeer over vogelparadijs op vroegere zeebodem(van 14.30 tot 15.00 uur). Ook kom je meer te weten door middel van vogelringen.

Help vogels de winter door: speciaal voor kinderen

In de winter kunnen vogels wel wat hulp gebruiken. Help mee een warm plekje te creëren door een nestkast te bouwen. Of maak een lekker maaltje met vetbollen en of een pindaketting! Speel vogeldomino, memorie en of een vogelquiz. Wil je lekker naar buiten? Loop dan het vogelbeleefpad.

Wanneer zondag 20 nov 2022 - van 13.00 uur - 16.30 uur
Waar

Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog

Voor wie

Voor volwassenen en kinderen

Kosten

Deze middag is gratis te bezoeken. Alleen voor het timmeren van een vogelnestkast (€7,50) worden kosten gerekend.

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. Voor de lezingen is beperkt ruimte voor maximaal 50 personen per keer. Hierbij hanteren wij vol = vol.

Organisatie

Staatsbosbeheer in samenwerking met Nationaal Park Lauwersmeer e.a.