3 nov

Noordzeetocht: missie papegaaiduiker

We vertrekken vanuit de haven van Lauwersoog naar de Noordzee boven Ameland en Schiermonnikoog met het schip de Dageraad en gaan op zoek naar alle zeevogels dit fameuze gedeelte van de Noordzee ons voorschotelt. Een soort is echter ons hoofddoel: de papegaaiduiker!

Op zee weet je het nooit!

Wil je deze tot de verbeelding sprekende soort zien in Nederland, dan is de combinatie Ameland/Schiermonnikoog en november in het verleden een gouden gebleken. Tijdens stormen hebben we vanaf land meermaals aangetoond dat ze er zitten, maar we gaan nu proberen er daadwerkelijk één vanaf een boot in de kijker te krijgen. Daarnaast is deze tijd van het jaar ook fantastisch voor vele andere soorten. Op zee weet je het nooit! We zullen visafval meenemen om de soorten die langs komen ook dicht bij de boot te krijgen, zodat ook voor fotografen deze tocht een must is.

Slecht weer

De schipper bepaalt in overleg met Birdingholland.nl uiterlijk de dag voor de tocht of de omstandigheden het toelaten om de tocht door te laten gaan. Een beetje regen of mist is geen reden om de tocht af te lasten. Uiteraard krijgt iedereen zijn geld volledig terug als de reis onverhoopt wordt afgelast. Wanneer de schipper besluit dat uitvaren mogelijk is en je besluit zelf om welke reden dan ook om niet mee te gaan, dan volgt uiteraard geen restitutie.

Aanmelden kan via de site van Birding Holland.

Wanneer zondag 3 nov 2019 - 8:00 (aanwezig 7:30) - 16:30 - 17:00
Waar

Vertrek vanaf Haven Lauwersoog

Voor wie
Kosten

€60,00 per persoon

Aanmelden

Via Birding Holland: https://www.birdingholland.nl/missie-papegaaiduiker-2019

Organisatie

Birding Holland