3 nov

Natuurwerkdag

Zaterdag 3 november is de Landelijke Natuurwerkdag. Ook in Nationaal Park Lauwersmeer organiseren Landschapsbeheer, Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie die dag een natuurwerkdag. Draag je het Lauwersmeergebied een warm hart toe en steek je graag je handen uit de mouwen? Meld je dan snel aan via www.natuurwerkdag.nl.

Behoud orchideeënvelden

Nationaal Park Lauwersmeer is beroemd om zijn prachtige orchideeënvelden. Voor het behoud van deze zeldzame planten is het noodzakelijk dat deze velden jaarlijks gemaaid worden en dat het maaisel wordt afgevoerd. Tijdens de natuurwerkdag gaan we het maaisel en mos verwijderen met behulp van harken en hooivorken en daarna afvoeren. Daarnaast gaan we op een aantal plaatsen langs de randen van de velden de bosopslag snoeien. Lijkt het je heerlijk om een dagje buiten te werken en zo ook nog de natuur te helpen, meld je dan snel aan!

Wanneer zaterdag 3 nov 2018 - 09:00 - 15:30
Waar

Activiteitencentrum De Bosschuur, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog

Voor wie
Kosten

Geen

Aanmelden

Via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/land-van-juffrouw-alie-nationaal-park-lauwersmeer. Geen internet, neem dan contact op met Rinus de Jong van Staatsbosbeheer, M: 06-51230923.

Organisatie