29 okt

Nacht van de Nacht in Dark Sky Park Lauwersmeer

Doe mee aan de Nacht van de nacht in het Dark Sky Park Lauwersmeer op zaterdag 29 oktober. In het Lauwersmeergebied is het ’s nachts nog echt donker. Beleef de nacht met een excursie in het donker en haal de sterren dichterbij met een echte telescoop. Tijdens de avond is er warme chocolademelk, koffie of thee. Wist je dat je ook ’s nachts met een verrekijker naar de sterrenhemel kan kijken? Neem daarom vooral je eigen verrekijker mee.

  • Honden zijn niet toegestaan.
  • Deelname is alleen mogelijk met een geldig deelnamebewijs die via de mail verstuurd is.
  • Aanmelden via: de website van Staatsbosbeheer

 

Minder duisternis
In het Lauwersmeer is het ’s nachts nog echt donker, maar er zijn steeds minder donkere plekken te vinden doordat er meer nachtelijke verlichting aanwezig is. Zowel mens als natuur ondervinden hier schade van. Door kunstmatige buitenverlichting worden de avonden en nachten korter. Zowel het gedrag als de levenscyclus van mensen en dieren worden hierdoor beïnvloed.

Slecht weer?
Het buitenprogramma vraagt om goede weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt het programma afgelast. Mocht het programma afgelast worden dan maken we dit uiterlijk zaterdag 29 oktober om 14.00 uur bekend via de website van NP Lauwersmeer (www.np-lauwersmeer.nl).

Nacht van de nacht
Je kunt thuis ook meedoen aan de landelijke Nacht van de Nacht, bijvoorbeeld door de tuin- en buitenverlichting uit te schakelen. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor meer informatie.

Wanneer zaterdag 29 okt 2022 - Excursies starten om 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur. Doorlopend sterren kijken
Waar

Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT in Lauwersoog

Voor wie

vanaf 10 jaar

Kosten

€1,- per persoon

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Staatsbosbeheer

Organisatie

Samenwerking tussen Kaptein Instituut, Astro Friesland, Nationaal Park Lauwersmeer en Staatsbosbeheer