28 okt

Nacht van de Nacht in Dark Sky Park Lauwersmeer

Doe mee aan de Nacht van de nacht in het Dark Sky Park Lauwersmeer op zaterdag 28 oktober. In het Lauwersmeergebied is het ’s nachts nog echt donker. Beleef de nacht met een excursie in het donker en haal de sterren dichterbij met een echte telescoop. Tijdens de avond is er warme chocolademelk, koffie of thee. Wist je dat je ook ’s nachts met een verrekijker naar de sterrenhemel kan kijken? Neem daarom vooral je eigen verrekijker mee. Laat deze avond jouw zaklantaarn thuis.

  • Honden zijn niet toegestaan.
  • Deelname is alleen mogelijk met een geldig deelnamebewijs die via de mail verstuurd is.
  • Aanmelden via: de website van Staatsbosbeheer

Programma
19.00-19.45 uur excursie
20.00-20.45 uur excursie
21.00-21.45 uur excursie

Je reserveert voor een van de excursies van deze avond. Uiteraard heb je wel de hele avond toegang tot de rest van het terrein.

Marlene Bakker
Speciaal voor deze avond bezingt Marlene de schoonheid van de nacht. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiefolkpop. Ook zij die de taal niet machtig zijn, worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek.

Dark Sky Park
Er zijn in Nederland steeds minder donkere plekken te vinden omdat er meer kunstlicht is. Dit is van invloed op mens en natuur. Door kunstmatige buitenverlichting worden de avonden en nachten korter. Daardoor verandert het gedrag en de levenscyclus van mensen en dieren. In het Lauwersmeergebied is het ’s nachts nog écht donker. Daarom is het Lauwersmeer een officieel Dark Sky Park.

Nacht van de nacht
Je kunt thuis ook meedoen aan de landelijke Nacht van de Nacht, bijvoorbeeld door de tuin- en buitenverlichting uit te schakelen. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor meer informatie.

Wanneer zaterdag 28 okt 2023 - Excursies met muzikale inleiding starten om 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur. Doorlopend sterren kijken.
Waar

Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT in Lauwersoog

Voor wie

vanaf 10 jaar

Kosten

€10,- per persoon. Kind t/m 12 jaar €5,-

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Staatsbosbeheer

Organisatie

Samenwerking tussen Marlene Bakker, Kapteyn Instituut, Nationaal Park Lauwersmeer en Staatsbosbeheer