Engels Duits
30 mei

Lauwersmeer compleet: vogelfeest langs de Waddenkust

Lauwersmeer is bekend vanwege de enorme vogelrijkdom. Op een mooie dag in het voorjaar kan je hier genieten van een breed scala aan soorten, variërend van roofvogels tot steltlopers en van zangvogels tot meeuwen en sterns. Naast een groot aantal lokale broedvogels heeft het gebied ook een enorme aantrekkingskracht op doortrekkers.

Zoveel mogelijk zien en leren

Tijdens deze excursie komen we langs de bekende (Jaap Deensgat, Ezumakeeg) maar ook minder bekende (Kollumerwaard en het nieuw aangelegde steltloper-hotspot Bochtjesplaat) plekken van dit Nationaal Park. In rustig tempo en door middel van kleine wandelingen kan het maar zo zijn dat je thuis komt met een enorme lijst aan algemene, schaarse en wellicht wat zeldzame soorten. De gidsen kennen de plekken als hun broekzak en zijn op de hoogte van de laatste leuke waarnemingen. We gaan uiteraard met een kleine groep (maximaal 8 personen) op pad zodat de gids de maximale tijd en aandacht voor de deelnemers kan hebben en je dus niet alleen zo veel mogelijk ziet maar ook veel leert over herkenning en vogelgeluiden.

​Praktische zaken

  • Wanneer: Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019, 9.00 uur (einde om ongeveer 17.30 uur)
  • Aantal personen: maximaal 8
  • Startpunten: Zoutkamp of Zuidhorn (nabij Groningen)
  • Prijs: 65 euro per persoon. Dit is inclusief een volle dag vogelen o.l.v. een lokale gids, vervoer per minibus, koffie/thee en stroopwafel, digitale soortenlijst na afloop, 21% BTW.
  • Er zijn leenverrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES uit Groningen. Er is een telescoop beschikbaar voor algemeen gebruik.
Wanneer donderdag 30 mei 2019 - 9:00 - 17:30
Waar Zoutkamp of Zuidhorn
Voor wie
Kosten €65 per persoon
Aanmelden www.birdingholland.nl
Organisatie Birding Holland
Website door Kornuiten.com