11 mrt

Grote schoonmaak in Nationaal Park Lauwersmeer

Zaterdag 11 maart organiseren Staatsbosbeheer en IVN, i.s.m. Gemeente Noardeast Fryslân, een grote schoonmaakactie in Nationaal Park Lauwersmeer.

Ieder jaar komt er veel zwerfvuil in het Lauwersmeergebied terecht. Los van het feit dat dit geen gezicht is, kan het zwerfvuil ook gevaarlijk zijn, met name voor dieren. Vogels en zoogdieren zien het afval soms voor voedsel aan en krijgen zo ongezonde hoeveelheden afval (vooral plastic) binnen. Via de spuisluizen komt het afval ook in zee terecht. Zo bereikt het uiteindelijk zelfs de meest afgelegen plekken in de oceanen. Op sommige plekken drijft inmiddels zoveel plastic, dat men zelfs spreekt van ‘plastic soep’.

Hier gaan we 11 maart wat aan doen! Door het hele gebied zullen we met vrijwilligers zwerfvuil gaan opruimen. Ook op plekken, die normaal gesproken voor het publiek afgesloten zijn. Voor deze klus zijn veel mensen nodig. Dus iedereen die het gebied een warm hart toedraagt is van harte welkom! Uiteraard zal er voldoende materiaal aanwezig zijn om plezierig en veilig te kunnen werken.

Graag vooraf aanmelden via www.nldoet.nl of bij boswachter Rinus de Jong, E: r.jong@staatsbosbeheer.nl of M: 06- 51 23 09 23

Deelnemers dienen zelf voor water- en winddichte kleding en schoeisel (laarzen zijn erg handig!) en een lunch te zorgen. De organisatie zorgt voor koffie en thee met koek aan het begin van de dag. Na afloop staat de welverdiende soep klaar!

Wanneer zaterdag 11 mrt 2023 - 09:00 - 15:30
Waar

Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT te Lauwersoog

Voor wie
Kosten
Aanmelden

via www.nldoet.nl of bij boswachter Rinus de Jong, E: r.jong@staatsbosbeheer.nl of M: 06- 51 23 09 23

Organisatie