16 feb

Een avond onder de sterren in Dark Sky Park Lauwersmeer

Kom de sterrenhemel en echte duisternis ervaren in Dark Sky Park Lauwersmeer! Onder leiding van deskundige sterrenkenners beleef je een onvergetelijke avond op één van de donkerste plekken van Nederland.

De avond begint met een indrukwekkende wandeling door het donker vanaf activiteitencentrum Lauwersnest naar het hemelplatform Vlinderbalg (ongeveer 2 kilometer lopen). Als het helder is, wijst de gids je daar de zichtbare sterrenbeelden, planeten en andere interessante hemelobjecten aan. Je komt alles te weten over de mythologie van de sterrenhemel, het navigeren met behulp van de sterren en het belang van duisternis. Ook als het bewolkt is, is er van alles te beleven: de indrukwekkende stilte, de vuurtorens van de Waddeneilanden en de lichtkoepels van de steden in Noord-Nederland.

Bij terugkomst in het activiteitencentrum gaan we bij helder weer sterrenkijken door echte telescopen. Afhankelijk van het seizoen zie je de kraters op de maan, de maantjes en wolkenbanden van Jupiter, de ringen van Saturnus en/of indrukwekkende dubbelsterren, sterrenclusters en nevels. Bij bewolkt weer maken we in het activiteitencentrum een virtuele reis langs de sterrenhemel op groot scherm en leer je sterrenbeelden, planeten en allerlei andere fascinerende hemellichamen kennen.

Natuurlijk is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en krijg je naar wens uitgebreid advies over het aanschaffen van je eigen telescoop.

Een fantastische avond voor jong en oud!

Wanneer vrijdag 16 feb 2024 - van 20.00 - 22.00 uur
Waar

Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog

Voor wie

Geïnteresseerden

Kosten

Volwassene: € 15. Tot 18 jaar: € 10

Aanmelden

Aanmelden kan via de volgende link: https://www.waddensky.com/nl/activiteiten/een-avond-onder-de-sterren-in-dark-sky-park-lauwersmeer/

Organisatie

Deze activiteit wordt verzorgd door De Nachtkijkers en Waddensky in samenwerking met Staatsbosbeheer