50 jaar Lauwersmeer jubileummaand

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Lauwerszee werd afgesloten van de Waddenzee. In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Daar kwam op 23 mei 1969 een eind aan, toen onder toeziend oog van koningin Juliana de definitieve afsluiting van de Lauwerszee plaats vond: de Lauwerzee werd het Lauwersmeer.

Op verschillende plaatsen in en rondom het Lauwersmeer zijn er activiteiten in het kader van dit jubileumjaar. Kijk voor meer informatie en de verhalen van vroeger op www.50jaarlauwersmeer.nl.

Mei = jubileummaand

Omdat de daadwerkelijke afsluiting in mei plaatsvond, is de meimaand een speciale jubileummaand, met onder andere verschillende acties en evenementen van een aantal gastheren van het Nationaal Park. Dit zijn ondernemers die je alles kunnen vertellen over het gebied en je kunnen adviseren over leuke wandel-, fiets- en vaarroutes. Volg ons op Facebook of Twitter om te zien wat voor leuke acties ze hebben bedacht!

Themanummer Infokrant Lauwersmeer

De zomereditie van de Infokrant Lauwersmeer staat helemaal in het teken van 50 jaar Lauwersmeer. Wil je persoonlijke verhalen van mensen lezen of meer weten over het ontstaan van het Lauwersmeer en over de broedvogels door de jaren heen? Download de krant dan door op de afbeelding te klikken.