50 jaar Lauwersmeer

Op 23 mei is het zover, dan is het precies 50 jaar geleden dat de Lauwerszee werd afgesloten en veranderde in het Lauwersmeer. Om deze datum te herdenken organiseert De Waddenacademie op 23 mei het symposium ’50 jaar Lauwersmeer’. Historicus Albert Buursma zal er dan zijn boek ‘Cultureel erfgoed in het Lauwerszee- en Lauwersmeergebied’ presententeren. Verder komt het tijdschrift Noorderbreedte dit voorjaar met een speciaal ’50 jaar’ themanummer en zijn er allerlei activiteiten. Om alle betrokkenen nader te informeren verschijnt in april een jubileumeditie van de Lauwersmeer nieuwsbrief.

Evenementen
Kijk voor wat er allemaal te doen is dit jaar en verhalen over de geschiedenis van het gebied op  www.50jaarlauwersmeer.nl.

Logo
Voor ondernemers en organisaties die iets organiseren in het kader van 50 jaar Lauwersmeer staat er een logo op www.50jaarlauwersmeer.nl.

Tips
Heeft u tips voor plaatsing van een activiteit op deze website of heeft u suggesties voor ’50 jaar Lauwersmeer’, mail dan naar: lauwersmeer@provinciegroningen.nl