Vogels kijken

Lauwersmeer: toplocatie

Namen als Jaap Deensgat, Roodkeelplasje en Ezumakeeg doen het hart van menig vogelaar sneller kloppen. Want bovengenoemde vogel-kijk-plekken in Nationaal Park Lauwersmeer staan garant voor het zien van bijzondere vogelsoorten. Vandaar dat Nationaal Park Lauwersmeer zich bevindt in de bovenste regionen van de lijst met Nederlandse toplocaties om vogels te kijken. Bijna dagelijks 'spotten' vogelaars zeldzaamheden in het Lauwersmeergebied.

Staatsbosbeheer heeft op een aantal goede vogel-kijk-plekken vogelkijkhutten neergezet. Vanuit zo'n vogelkijkhut kunt u de aanwezige vogels, zonder ze te verstoren, van dichtbij bekijken. Eigenlijk zou een verrekijker tot de standaard-uitrusting van iedere Lauwersmeer-bezoeker moeten horen. Heeft u geen verrekijker, dan mag u in één van de vogelkijkhutten vast wel even door de verrekijker of de telescoop van een aanwezige vogelaar kijken. Dan gaat er een totaal nieuwe wereld voor u open...

 

In het Activiteitencentrum kunt u gratis een vogelkijkkaart en een complete vogelstreeplijst Nationaal Park Lauwersmeer halen. 

afdrukken