Rolstoelgebruikers

(c) foto: Judith ter Horst

Staatsbosbeheer heeft in het Nationaal Park Lauwersmeer mooie brede betonnen fietspaden aangelegd. Deze paden zijn ook geschikt voor rolstoelen omdat ze 1.20 meter breed zijn. Er zijn twee beschreven routes. De ene route start vanaf restaurant Het Booze Wijf, de andere route gaat door het Ballastplaatbos. U start deze route bij de parkeerplaats halverwege De Rug, de weg naar Natuurdorp Suyderoogh. We wensen u op deze routes veel natuurplezier toe!

Rolstoelroute Ballastplaatbos

Rolstoelroute vanaf het Booze Wijf 

Ook over de zandpaden rijden?

Mocht u van de betonnen paden willen afwijken, dan kunt u bij Staatsbosbeheer, De Rug 1, Lauwersoog (T.0519-345145 of E. lauwersmeer@staatsbosbeheer.nl) en bij restaurant Het Booze Wijf een speciale terreinrolstoel reserveren. Met deze rolstoel kunt u over de niet verharde paden rijden. U heeft dan wel een duwer nodig die zijn of haar 'mannetje' staat.

Bekijk het vanaf het water!

Tip: maak eens een rondvaart met de ms. Vlinderbalg en de M.S. Silverwind. Deze rondvaartboten zijn goed toegangelijk voor rolstoelen. 

Vogels kijken

Zowel de vogelkijkhut bij het Jaap Deensgat als de hut in het zuiden van de Ezumakeeg zijn toegankelijk voor rolstoelen. Op deze plekken kunt u ongestoord genieten van de enorme vogelrijkdom in Nationaal Park Lauwersmeer.

Vissen

De visliefhebber vindt aan de zuidkant van het Nationaal Park net ten oosten van Jachthaven Lunegat een prachtige vissteiger voor rolstoelgebruikers. Bij de windmolen aan de oostkant van het Nieuwe Robbengat vindt u een nieuwe rolstoeltoegankelijke vissteiger.

afdrukken