Wat kan ik doen?

Het Nationaal Park Lauwersmeer nodigt u van harte uit om eens langs te komen. U kunt voor informatie terecht bij het Activiteitencentrum, deelnemen aan de vele activiteiten die het Nationaal Park organiseert of er op eigen gelegenheid op uit trekken.

Ook kunt u terecht voor informatie in Het Informatie Paviljoen op de haven van Lauwersoog. U wordt hartelijk ontvangen door de gastheren en- vrouwen en zij informeren u uitgebreid naar de mogelijkheden in het Nationaal Park Lauwersmeer. Ook zijn er digitale informatiepanelen en de Experience, een ware belevingsruimte. 

De mogelijkheden zijn legio. 

Ook voor de kinderen is er van alles te doen in en rondom het activiteitencentrum. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een echt kabouterpad lopen.  

Bij activiteitencentrum Lauwersmeer van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen. Lees meer....

 

afdrukken