Zondag 25 mei 2014 Open dag NP Lauwersmeer

Op zondag 25 mei 2014 organiseert het Nationaal Park Lauwersmeer een open dag onder het motto "Er zit muziek in het Nationaal Park". Op deze dag nodigen alle 20 Nationale Parken in Nederland het publiek uit om te komen genieten van de symfonie van de natuur.
In Nationaal Park Lauwersmeer bent u van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom bij het Activiteitencentrum De Bosschuur, De Rug 1 te Lauwersoog. Hier vindt u een uitgebreide streekmarkt en kunt u veelal gratis deelnemen aan verschillende natuuractiviteiten voor jong en oud. Luister naar het gekwaak van kikkers, ontdek de vele vogelgeluiden of ervaar de wind en de golven tijdens een wandeling met de boswachter of een vaartocht over het Lauwersmeer. Klik hier a.u.b. alle beschikbare informatie rond de open dag

Twintig Nationale Parken
Nederland kent maar liefst twintig nationale parken. Deze parken vertellen het verhaal van de Nederlandse natuur. Je vindt er duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. En ook de bewoners verschillen per park: bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen en amfibieën, edelherten, dassen, bevers, otters, zwijnen en zeehonden. Ontdek de parken zelf; je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, kanoën en varen.

afdrukken