Het Informatie Paviljoen weer langer open

Van april tot oktober is Het Informatie Paviljoen (HIP) op de haven van Lauwersoog weer 5 dagen per week open. Hier kunnen bezoekers terecht voor (toeristische) informatie over het Lauwersmeergebied.

Behalve een indrukwekkende korte belevingsfilm over het gebied in de Experience bioscoop, zijn er ook gratis vakantiemagazines van het noorden, informatiemateriaal over het Nationaal Park Lauwersmeer, folders van Groningse en Friese ondernemers en kunst- of foto-exposities. Aan de leestafels is gelegenheid om te lezen in boeken, bijvoorbeeld over de vogelrijkdom in het gebied en Werelderfgoed  Waddenzee. In contact met de vrijwilligers van Het Informatie Paviljoen vinden bezoekers vaak een moment om hun enthousiasme over het gebied  te delen.

Door het vrije uitzicht over de Waddenzee naar het immer lonkende en zonlicht reflecterende Schiermonnikoog en de dynamiek van de haven krijgt Het Informatie Paviljoen bezoek uit alle windstreken. Het team van vrijwilligers dat voor een warm welkom zorgt, bestaat uit enthousiaste Friezen en Groningers. HIP is eenvoudig te vinden op het Waddenkwartier. Bezoekers zijn welkom van 11- 17 uur van woensdag tot en met zondag. 

Lijkt het u leuk om zelf als vrijwilliger in Het Informatie Paviljoen aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Guido Lek,  Coördinator HIP: 06-15877810.

afdrukken