Gratis clinics bij opening MTB-route Lauwersmeer

De nieuwe mountainbike route (MTB-route) bij Lauwersoog wordt zaterdag 14 oktober om 14.15 uur officieel geopend. 

In opdracht van gemeente De Marne en gefinancierd door de provincie Groningen is in de bossen bij Lauwersoog de route aangelegd. De route loopt deels door Nationaal Park Lauwersmeer. Een deel is in het voorjaar al in gebruik genomen. Onlangs is de route uitgebreid met een extra lus over het terrein van Defensie. De route biedt de nodige technische uitdaging en heeft een lengte van zo’n 13 kilometer. De officiële opening wordt gevierd met drie gratis MTB-clinics bij restaurant Het Booze Wijf in Lauwersoog. Geïnteresseerden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De start daarvan is om 14.30 uur.

De aanleg van de MTB-route heeft 80.000 euro gekost. Om het toerisme in het Lauwersmeergebied te stimuleren, investeren provincies en gemeenten met diverse projecten in dit gebied. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de economie en natuur met elkaar in evenwicht blijven. Nationaal Park Lauwersmeer is één van de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa en sinds een jaar officieel Dark Sky Park.

Aanmelden voor een van de drie clinics kan via dit aanmeldingsformulierEr staat voor iedere deelnemer een mountainbike klaar. Er is ruimte voor 25 deelnemers per clinic. Meldt u snel aan, want vol is vol!


afdrukken