Europese Dag van het Nationaal Park

 

Net als een groot deel van de Europese Nationale Parken organiseren de Nederlandse Nationale Parken speciale activiteiten in het Pinksterweekend van 24 mei 2015. De "Dag van het Nationaal Park" biedt voor iedereen de gelegenheid om de bijzondere natuur van de nationale parken op diverse manieren te ontdekken.

Onder het motto “De natuur is onze zaak”, of  “Nature is our business” worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige fietsroute, speciale vaartochten of een streekmarkt. Ook voor de kinderen zijn er tal van uitdagende activiteiten georganiseerd.

De natuur in de Nationale Parken is vast en zeker ook uw zaak! Kom 24 mei eens heerlijk fietsen in Nationaal Park Lauwersmeer. U kunt die dag tussen 11.00 en 17.00 uur een gratis routebeschrijving ophalen van het “Rondje Lauwersmeer”(ca. 45 km) in het Activiteitencentrum, de Rug 1 te Lauwersoog.

Het eerste Nationaal Park werd in Europa op 24 mei 1909 in Zweden ingesteld. Hierna zijn vele Nationale Parken in Europa ontstaan. Naar aanleiding hiervan wordt jaarlijks "De Dag van het Nationaal Park" in Europa gevierd. Nederland kent 20 Nationale Parken. Het oudste park is Nationaal Park Veluwezoom (1930) en het jongste park is Nationaal Park De Alde Feanen (2006). De twintig Nationale Parken zijn prachtige voorbeelden van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur. Het zijn de visitekaartjes van de Nederlandse natuur. Ze liggen verspreid over heel Nederland, dus er is altijd een Nationaal Park bij u in de omgeving. In de parken kunt u de Nederlandse natuur echt beleven. U kunt er wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën, een bezoek brengen aan een bezoekerscentrum of op pad met de boswachter, kortom: een smaakvolle dag beleven. Ook voor en na de Dag van het Nationaal Park bent u van harte welkom.

Meer informatie over de Nationale Parken is te vinden op de websites van de nationale parken en op de website van het Samenwerkingsverband Nationale Parken: www.nationaalpark.nl.

 

print