Junior Rangers

In heel Europa gaan groepen jongeren van 12-18 jaar als Junior Rangers de natuur in. Zij doen buitenactiviteiten en leren over de vele aspecten van een bepaald natuurgebied. Ook in het Lauwersmeergebied is een groep Junior Rangers actief.

Wat houdt het precies in?

Als je Junior Ranger bent, ga je met een groep van ongeveer tien andere Rangers    8 keer per jaar op zaterdagochtend de natuur in. Je leert over het natuurgebied en doet mee aan telkens verschillende activiteiten. Zo gaan we bijvoorbeeld de ene keer samen het onderwaterleven monitoren en een andere keer steken we de handen uit de mouwen voor het behoud van bijzondere orchideeën.

Als Junior Ranger kun je  enthousiast over het natuurgebied vertellen. Dit kun je natuurlijk niet zomaar. Daarom ga je eerst aan de slag als Aspirant Junior Ranger, zodat je het vak van Ranger kunt leren. Als je Junior Ranger bent maak je kans om naar de internationale kampen te gaan die in Europa voor Junior Rangers worden georganiseerd. In Nederland zijn meer Nationaal Parken en een aantal hebben ook een eigen groep Junior Rangers. 

Wil je meer weten neem dan contact op met Guido Lek.
E. g.lek@ivn.nl of M. 06- 15 877 810


afdrukken