Welkom bij Nationaal Park Lauwersmeer

Een vogelaars paradijs

In vroegere tijden stroomde zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap een echt vogelparadijs. Natuur in het gebied rond Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park.

 

 Nieuwe Gastheren (m/v) voor Nationaal Park Lauwersmeer 

Het Nationaal Park Lauwersmeer heeft, naast Activiteitencentrum De Bosschuur en Het Informatie Paviljoen te Lauwersoog, een informatienetwerk van gecertificeerde Nationaal Park Lauwersmeer gastheren en gastvrouwen. 

Afgelopen week is een nieuwe lichting ondernemers gastheer of gastvrouw van het Nationaal Park geworden. Met de gevolgde cursus zijn de recreatieondernemers en hun medewerkers beter toegerust om hun gasten van informatie te voorzien over bijvoorbeeld bijzondere locaties in en rond het Nationaal Park en weten meer te vertellen over de natuur en landschap. Deze ondernemers vindt u verspreid in en rond het Nationaal Park. Ze zijn herkenbaar aan het Nationaal Park Lauwersmeer gevelbordje. Bij hen kunt u terecht voor deskundige gebiedsinformatie.

U kunt deze ondernemers ook vinden op de website van het Nationaal Park.

Klik hier om de grote foto te downloaden.
 

afdrukken