Activiteitencentrum NP Lauwersmeer

Openingstijden Activiteitencentrum Lauwersoog:

Van 1 mei t/m 31 oktober zijn de openingstijden als volgt:
Iedere zondag van 11.00-17.00 uur
Iedere woensdag van 12.00-17.00 uur


Van 1 november t/m 30 april zijn de openingstijden als volgt:
Iedere zondag van 11.00 - 16.00 uur

In de schoolvakanties zijn wij geopend:
dinsdag /m zondags van 11.00-17.00 uur

Adres: De Rug 1, 9976 VT  Lauwersoog

Ook vrijwilliger worden van Staatsbosbeheer?
Houd je van natuur en wil je mensen betrekken bij natuur en landschap? Het activiteitencentrum in het Lauwersmeer kan jouw hulp goed gebruiken. Vind jij het leuk om bezoekers te ontvangen, van informatie te voorzien over het Lauwersmeergebied óf vind je het leuk om natuur gerelateerde activiteiten te begeleiden voor zowel volwassenen als kinderen? Stuur dan een mail naar Rinus de Jong. E. r.jong@staatsbosbeheer.nl.  

Vanaf 1 januari 2017 heeft Rinus de Jong de begeleiding van het Activiteitencentrum overgenomen. Heeft u vragen over de activiteiten of het activiteitencentrum stuur dan een mail naar r.jong@staatsbosbeheer.nl

Wil je later boswachter worden? Of vind je kriebelbeestjes niet eng maar juist erg interessant?
Kom dan naar het activiteitencentrum bij De Bosschuur van Staatsbosbeheer in het Lauwersmeer. Volg een 'spoedcursus boswachter', timmer een nestkastje, doe mee met uiltjes kleien of braakballen pluizen, vang en bewonder waterdiertjes of loop met je familie het natuurpad. Voor de allerkleintjes is er het Kabouterpad.

Wanneer je niet mee wilt doen met één van de activiteiten, dan kan De Bosschuur de start zijn van een leuke boswandeling of je bouwt een prachtige hut in het huttenbouwbos en stookt na afloop een vuurtje in de vuurplaats. Ontdek en beleef het Nationaal Park Lauwersmeer, het vogelparadijs op vroegere zeebodem.  

De gastheren en gastvrouwen staan u graag te woord voor informatie over het Nationaal Park Lauwersmeer. Hier is voldoende foldermateriaal en naslagwerk over flora en fauna in het gebied beschikbaar en kunt u onder het genot van een kopje koffie rustig lezen. Zoekt u een leuk cadeautje dan kunt u ook terecht in het winkeltje.  

Langs de doorgaande weg volg je het bordje Activiteitencentrum/Suyderoogh. Vlak naast de doorgaande weg ligt het kantoor van Staatsbosbeheer met daarachter  activiteitencentrum De Bosschuur.

 

Naast het activiteitencentrum ligt een huttenbouwbos. Dit is een echt bos met paddenstoelen en sporen van reeën. Hier mag je ontdekken en hutten bouwen.

 

Overige mogelijkheden:
- Ons insectenhotel met tuin bekijken.
- Een picknick houden.
- Spelen in het speelbos: kom met het gezin.
- Startpunt diverse wandelroutes.
- Met de verrekijker vogels observeren (verrekijkers zijn aanwezig).
- Waterdiertjes vangen en bekijken (schepnetjes, teiltjes, zoekkaarten aanwezig).

Wilt u een excursie op maat of een kinderfeestje organiseren, neem dan contact op met Staatsbosbeheer. E. Lauwersmeer@staatsbosbeheer.nl

afdrukken